ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Πέμπτη 27-11-2014
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Δραστηριότητες
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή για τα μέλη του στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στα πλαίσια της διεθνής έκθεσης «Φύση – κυνήγι – ψάρεμα 2008» στις 21 με 23 Μαρτίου.
Οι συμμετοχές των μελών ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες του Διοικητικού Συμβουλίου όπου συνολικά 103 μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην εκδρομή όπου πέρασαν ένα αξέχαστο τριήμερο και εξέφρασαν την επιθυμία του χρόνου να επισκεφθούμε την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στην Ευρώπη σχετικά με το κυνήγι στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τα μέλη για την μεγάλη συμμετοχή της εκδρομής και υπόσχεται να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε του χρόνου να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εκδρομή σε χώρα της Ευρώπης.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΚΑΠΝΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκύρου, ύστερα από σχετική απόφαση του (αρ.Πρακτ. 139/29-03-2008), και βάσει του καταστατικού,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Όλα τα μέλη του, που εξέδωσαν άδεια την περίοδο 2007-2008, όπως προσέλθουν στις
04 Μαΐου 2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 8 μ.μ.
στην αίθουσα του κέντρου ΤΖΙΑΒΕΡΙ με τα παρακάτω θέματα:
1.      Εκλογή Προέδρου Γ.Σ.
2.      Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
3.      Λογοδοσία απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
4.      Εκθέσεις ελέγχου Ελεγκτικής Επιτροπή, Δ’ ΚΟΣΕ Δασαρχείου Αλιβερίου.
5.      Έγκριση Αναμορφωθέντος Προϋπολογισμού 2007.
6.      Έγκριση Απολογισμού 2007 και προϋπολογισμού 2008.
7.      Ανακοινώσεις, Φιλοθηραματικές δραστηριότητες, και λοιπά θέματα.
8.      Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση ματαίωσης της συνέλευσης λόγω έλλειψης απαρτίας, αυτή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Μαΐου 3008
Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Προσοχή: Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές έως και τις 20/04/2008 στα γραφεία του Συλλόγου μας.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Α.ΣΙΜΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Ι.ΜΙΚΕΣ1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στις 20 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 18.30’ στην καφετέρια view στον Αγ.Γιώργη Κορίνθου και με θέματα:
1. Διοικητικός Απολογισμός
2. Οικονομικός Απολογισμός 2007
3. Οικονομικός Προϋπολογισμός 2008
4. Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Ετήσια Γενική Συνέλευση, λόγω εορτών του Πάσχα, θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο και ώρα την Κυριακή 4 Μαΐου 2008
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Καλλίρης Αλέξιος
Ο Γεν.Γραμματέας – Θεοφιλόπουλος Νικόλαος

Ένα μεγάλο μπράβο στους θηροφύλακες του Ν.Χίου που με την προσφορά τους και τον υπερβάλλον ζήλο τους έχουν καταφέρει στο μέγιστο την πάταξη της λαθροθηρίας στο νησί μας. Για λόγους και μόνο ηθικής ικανοποίησης αναφέρω ότι στην κυνηγετική περίοδο 07-08 έγιναν οι εξής έλεγχοι και μηνύσεις:
Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες
Βαγιανος Γεώργιος Έλεγχοι:180      μηνύσεις: 14
Ταουσανίδης Απόστολος Έλεγχοι: 195      μηνύσεις: 25 Γεωργαλάς Στέλιος Έλεγχοι: 143      μηνύσεις: 0
Θηροφύλακες Κυνηγετικού Συλλόγου
Κιτρηνος Ζανης Έλεγχοι: 68      μηνύσεις: 8
Κεσόγλου Στράτος «εποχικός» Έλεγχοι: 76      μηνύσεις: 3

Με τιμή Ρες Μάρκος Μέλος του Δ.Σ. Υπεύθυνος θηροφυλακής Χίου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γνωρίζεται ότι λόγω λήξεως θητείας του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σαλαμίνας πρόκειται να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών καθορίζεται το Σάββατο 26/4/2008 και ώρα 10.00 π.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημερομηνία καθορίζεται εναλλακτική ημερομηνία η Κυριακή 04/05/2008 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Αγ.Κυριακής 46 Σαλαμίνα. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο νέο Δ.Σ. να έχουν υποβάλλει ανάλογη αίτηση στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι την Μ.Τετάρτη 23/04/2008.
Το Δ.Σ.
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πόιντερ & Σέττερ Κλάμπ Ελλάδος
    
Ο όμιλος φυλής Πόιντερ και Σέττερ Ελλάδος σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 4 Μαΐου 2008 και ώρα 9πμ στα γραφεία του ομίλου μας θα πραγματοποιηθεί η τακτική ετήσια Γενική μας Συνέλευση. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει την επόμενη Κυριακή 11 Μαΐου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι: Εκλογή προεδρείου. Ψήφιση αρωγών μελών σε τακτικά μέλη. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός. Πρόταση του ΔΣ για λήψη απόφασης για την οριστική αποβολή από τον όμιλο του μέλους του ΔΣ κ.Νίκου Στεφανάτου σύμφωνα με την παρ.β,6 του άρθρου 6 που αναφέρεται στις πειθαρχικές διατάξεις

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος     
ο Γ.Γραμματέας
Κ. Γεωργίου     
Γ. Λάππας

1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΕΩΣ 55 Τ.Κ. 26221 ΤΗΛ: 2610-274275 FAX: 2610-225041 ΠΑΤΡΑ 7 – 4 – 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία των κυνηγών μελών του, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοληψίας του Νοσοκομείου «¶γιος Ανδρέας». Η ανταπόκριση των κυνηγών ήταν αρκετά μεγάλη και η συμμετοχή τους θέτει γερά τις βάσεις για την λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου, γεγονός που αποτελούσε θερμή επιθυμία όλων των μελών. Η δωρεά αίματος συνιστά κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης και ανιδιοτελής προσφοράς στον συνάνθρωπο, που η κυνηγετική οικογένεια έχει ενστερνιστεί, ως αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Είναι εμφανές ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πάτρας, με τις δραστηριότητές του και τον προγραμματισμό του, έχει βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη των δράσεών του, με στόχο την ενεργοποίηση και την επανασυσπείρωση των μελών του. Όπως εξάλλου δηλώθηκε και με την προ ολίγων ημερών επιτυχημένη αποκριάτικη χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, αλλά και με την δενδροφύτευση που έγινε σε καμένες περιοχές του Νομού Αχαΐας. Όλοι οι κυνηγοί που παραβρέθηκαν στην αιμοδοσία εξήραν τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης αξίωσαν την συνέχιση του έργου του, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Ο Πρόεδρος –      - Ο Γ. Γραμματέας – Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος      Παπαγεωργόπουλος Θεόδωρος

ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 25 –ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ./ΦΑΞ: 2641026388 EMAIL: okait@yahoo.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Εκπαιδευτικός αγώνας στην «Κατοχή» Αιτωλ/νίας

Στις 29-03-2008 ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε για πρώτη φορά αγώνα εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε ορτύκι (ιταλικό) για τις Βρετανικές και Ηπειρωτικές φυλές στην περιοχή «Κατοχή» Δήμου Οινιάδων Ν. Αιτωλ/νίας.
Κριτές του αγώνα ήταν ο εκπαιδευτής Κάκος Σπύρος με την βοήθεια των Χαλαστάνη Δημήτριο και Πανόπουλο Κων/νο.
Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή και τις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ του Ο.Κ.ΑΙ και την πλήρη κατανόηση των κατοίκων της περιοχής.
Σκοπός ήταν η εξοικείωση των μελών σε συνθήκες αγώνα, η συνεύρεση όλων των κυναγωγών, κυνηγών και κυνοφίλων, η κατάθεση προβληματισμών ,απόψεων και προτάσεων για το κυνήγι, την διαχείριση αυτού και η βελτίωση της καθαροαιμίας των σκύλων.
Οι συμμετοχές έφτασαν τις 110 με συντριπτική υπεροχή των Βρετανικών φυλών και στην πλειοψηφία τους ανήκαν σε απλούς κυνηγούς και όχι σε έμπειρους επαγγελματίες.
Παραβρέθηκαν εκτός των διαγωνιζόμενων και πλήθος φίλων κυνηγών.
Το επίπεδο των σκύλων κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα ,σύμφωνα με τους κριτές και από αυτούς που συμμετείχαν ξεχώρισαν οι
Μπούρδας Σπύρος: Κούρτσχααρ (Ρέμος)
Κάκος Ιωάννης: Επανιέλ Μπρετόν (Τίμο)
Παπαδόπουλος Κων/νος: Σέττερ (Κάρλος)
Καραδήμας Βασίλειος: Σέττερ (Ιόλαος)
Τσερπέλης Φώτιος: Πόιντερ (Ασπρος)
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε κάποια επιπλέον σκυλιά που μπήκαν στην βαθμολογία παίρνοντας εξαίρετους πόντους όπως: ο ARNO Παιανίας του Τσιακανίκα Χρήστου, ο R.G. Μίνωας του Σταύρου Κιτσάκη ,ο CROL του Αράχωβα Αποστόλη και o AΪΑΝΤΑΣ Ακαρνανικών του Κουτρουμάνου Δημήτριου.
Ο Ο.Κ.ΑΙ ευχαριστεί θερμά τον κ. Κάκο Σπύρο που δέχτηκε την πρόσκληση με χαρά ,προκειμένου να μεταδώσει τις γνώσεις του και την εμπειρία του στον αγώνα.

Για τον Ο.Κ.ΑΙ.
Αγρίνιο 05-04-2008

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Σταύρος Κιτσάκης Καραγιώργος Χρήστος

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στην περιοχή του Νοσοκομείου Ξάνθης στον δρόμο προς Π.Χρύσα την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 5:00 το απόγευμα.
Τα 100 δένδρα χορηγήθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης και τοποθετήθηκαν από εθελοντές κυνηγούς στο κεντρικό διάζωμα του δρόμου για την ανάπλαση της περιοχής. Στην δενδροφύτευση παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Συλλόγου καθώς και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Στυλιανίδης όπου επαίνεσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Σερραίος Λοϊζος
Ο Γεν.Γραμματέας – Καπνιάζης Ιωάννης


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζοντας τους κυνηγούς της χώρας μας καταθέτει την βαθιά μας οδύνη και θλίψη για το ειδεχθές έγκλημα που αφαίρεσε με τρόπο ύπουλο τη ζωή του Θηροφύλακα Κώστα Παπανδρέου.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια που απευθύνουμε στην οικογένειά του δεν μπορούν βέβαια να απαλύνουν τον πόνο των δικών του, εκφράζουν όμως τα ειλικρινή αισθήματα όλων μας και την πεποίθησή μας ότι το περιβάλλον έχασε έναν άξιο και αφοσιωμένο υπηρέτη της προστασίας της φύσης που για πολλά χρόνια την υπηρέτησε με επιμονή, συνέπεια, δικαιοσύνη και απέραντη αγάπη.
Ο Πρόεδρος – Νικ.Παπαδόδημας
Ο Γεν.Γραμματέας – Ιωαν.Πουλόπουλος

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την πιο βαθιά της θλίψη, την ολόψυχη συμπαράσταση και τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άριστου συνεργάτη της και θηροφύλακα Κωνσταντίνου Παπανδρέου, που κατά απίστευτο και ειδεχθή τρόπο δολοφονήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008, στο χωριό Δάφνο της ορεινής Φωκίδας.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας πιστεύει ότι οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό τούτο γεγονός που συγκλόνισε όλον τον κυνηγετικό κόσμο και πιστεύει ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει, εκεί που πρέπει.
Ο Κώστας Παπανδρέου, ενταγμένος από τους πρώτους στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, τίμησε στο έπακρο όλα αυτά τα χρόνια και την αποστολή και τα καθήκοντά του, μετατρέποντας την ανάγκη της προστασίας της άγριας ζωής, σε προσωπικό καθημερινό του αγώνα.
Ολόκληρη η πολύχρονη δράση του, το καταγεγραμμένο έργο του στην πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος της φύσης και της πανίδας, απλά επιβεβαιώνουν πόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει πίσω του ο άδικος χαμός του Κώστα Παπανδρέου.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας θα συμπαρασταθεί με όλους τους τρόπους στην οικογένεια του εκλιπόντος συνεργάτη της, ενώ θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ώστε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες, στις αιτίες και στις ενδεχόμενες παραλείψεις που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Κώστα Παπανδρέου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6) Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo.gr
Θεσσαλονίκη 29/3/2008
Αριθμ. Πρωτ.: 36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων εκφράζει την οδύνη, την θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Κωνσταντίνου Παπανδρέου, καταδικάζει την εγκληματική πράξη και ζητά την τιμωρία όλων όσων συνέβαλαν με τις ενέργειες ή παραλήψεις τους στην τέλεση του εγκλήματος.
Το αποτρόπαιο αυτό γεγονός μας λυπεί αφάνταστα διότι αν και ήταν ενήμερες οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας για την δράση του εγκληματία, δυστυχώς δεν έπραξαν ως όφειλαν για την προστασία του συναδέλφου με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του.
Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Ρετζέπης Γεώργιος Τριανταφυλλίδης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175 ,551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 28 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το αποτρόπαιο γεγονός της άνανδρης δολοφονίας του θηροφύλακα Κωνσταντίνου Παπανδρέου και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 30 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 σε μια κατάμεστη αίθουσα από κυνηγούς και φίλους (κέντρου διασκέδασης ΠΑΡΟΥΣΙΑ), ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης μέσα στα πλαίσια του ετήσιου χορού μας, τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους 12 απερχόμενους προέδρους του μετά την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του Κ.Συλλόγου. Με αυτή την αφορμή εκτυπώθηκε και μια πλακέτα με όλα τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου όπου αναρτήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου μας.
Η συμπαράσταση και φίλων ήταν αμέριστη που τίμησαν με την παρουσία τους το Σύλλογο.
Ο Πρόεδρος Κώστας Παπαθεοδώρου του Κ.Συλλόγου Χρυσούπολης, απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ευχόμενος καλή διασκέδαση και ξεκινά την απονομή αναμνηστικών πλακετών.
Στη συνέχεια ακολούθησε κλήρωση 123 δώρων της λαχειοφόρου. Επίσης η προέλευση των επισήμων ήταν ικανοποιητική.
Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι απονομές πλακετών, η λαχειοφόρος κλήρωση από τους μικρούς μας φίλους, καθώς και οι χαιρετισμοί των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον κυνηγετικό μας κόσμο και όχι μόνο, που μας συμπαραστέκονται σε κάθε ενέργεια και δραστηριότητά μας. Καθώς και τους χορηγούς και δωροθέτες που πλαισίωσαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, με τα δώρα και την προσφορά τους.
Από το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης.24/03/2008

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΡΕΛΛΟ!
Γέλασε το χειλάκι του κόσμου, ξέσκασαν οι Σπερχειαδίτες και οι άλλοι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος στην πόλη.
Στις φωτογραφίες:
ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Οι δημιουργοί του άρματος του Κυνηγετικού Συλλόγου ο Πρόεδρος Θ.Πατακιάς και το μέλος ¶γγελος Ζαφείρης.
ΔΕΞΙΑ: Το άρμα των κυνηγών παρελαύνει και … διαμαρτύρεται.
«Αφήστε τους κυνηγούς ήσυχους», «Κάθε σπίτι έχει τον κυνηγό του» και «Το κυνήγι υπήρχε και θα υπάρχει πάντα». Ήταν τα τρία συνθήματα στο άρμα μας που παρήλασε.
¶ξαφνα αδέλφια συγκυνηγοί γίναμε το μεγαλύτερο … πρόβλημα της Ελλάδας.
Μη χειρότερα. Και του χρόνουΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Στις 9 Μαρτίου όπως είχαμε προγραμματίσει συγκεντρωθήκαμε στον πυρήνα προσαρμογής θηραμάτων για να πραγματοποιήσουμε τις καθιερωμένες πλέον απελευθερώσεις που γίνονται αυτή την εποχή κάθε χρόνο. Εκτός από τα μέλη του συλλόγου μας παραβρέθηκαν και αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους για να δουν από κοντά τα είδη που εκτρέφουμε και να παρακολουθήσουν τις απελευθερώσεις που έγιναν με την παρουσία του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών. Οι απελευθερώσεις πραγματοποιούνται αυτή την εποχή που απαγορεύεται κάθε κυνηγετική δραστηριότητα ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο να αναπαραχθούν αλλά και να εγκλιματιστούν με το φυσικό περιβάλλον. Οι επόμενες απελευθερώσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά πάντα με τις υποδείξεις του Δασολόγου μας κ.Χατζηνίκου, μετά τις ανακοινώσεις που θα προηγηθούν.


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΙΟΤΟΠΩΝ
Συνεχίζοντας και εφέτος το φιλοθηραματικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας μας πραγματοποιήσαμε δεκάδες καλλιέργειες στους βιοτόπους του Νομού μας με διάφορους σπόρους ανάλογα με την περιοχή. Έχοντας πλέον πειστεί και οι πιο δύστροποι, ότι οι καλλιέργειες είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για την βιωσιμότητα της πανίδας βοηθά ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί στις προσπάθειές μας.
Πριν αρχίσει η σπορά μια αναμνηστική φωτογραφία από μέλη του συλλόγου μας.
Για το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδος
Ο Πρόεδρος – Σολδάτος Σπύρος


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο της ετήσιας χοροεσπερίδας του που έγινε στις 26-01-2008 όπως:
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
- ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ – ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ
- ΒΕRRETA HELLAS
- Την αντιπροσωπεία CRISPI ΠΑΛΛΑΣ ΝΙΚ. Στην Παλαιά Φώκαια.
Επίσης ανακοινώνει τα ονόματα των τυχερών που κέρδισαν τις καραμπίνες:
1.      Βούκιας Κων/νος του Δημητρίου κάτοικος Καταφύτου (12290)
2.      Μισιάκας Αθανάσιος του Στεργίου κάτοικος Τρικάλων (11622)
3.      Τρίμμας Δημήτριος του Χαραλάμπους κάτοικος Καλαμπάκας (12050)
4.      Ντρουμάκας Φώτιος του Νικολάου κάτοικος Ελαφίου Καλαμπάκας (10988)
5.      Παπάντος Χρήστος του Τηλεμάχου κάτοικος Καλαμπάκας (12380)
Δεν βρέθηκε η έκτη (6) καραμπίνα με αριθμό 6398 BROWNING EVOLNE.GR3


ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΧΛΑΣ 2008
Του ALECTORIS CLUB ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλο και περισσότεροι Πειραιώτες και μη κυνηγοί ανταποκρίθηκαν για 8η χρονιά στην κυνηγετική εορτή του συναδέλφου και επαγγελματία κ.Μητσάκου Χρήστου στο κατάστημά ALECTORIS CLUB του στον Πειραιά. Το γλέντι άρχισε από το απόγευμα στις 19:30 και κράτησε μέχρι και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Από την ψησταριά περάσανε πάνω από 1.300 τσίχλες που γευτήκανε περίπου 400 συνάδελφοί μας. Το κρασί ήταν καταπληκτικό από αμπέλια του Ηλιόκαστρου, του φίλου μας κυνηγού ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΑΝΤΩΝΗ.
Τη γιορτή τσίχλας τίμησαν με την παρουσία τους: ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας κ.Μιχαλολιάκος Βασίλειος φανατικός κυνηγός, ο κ.Τσαγκανέλιας Γεώργιος Πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων κυνηγών και καλός φίλος, ο κ.Αραμπαντζής Γεώργιος αντιπρόεδρος της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. και μέλος του Κ.Σ.Πειραιά, ο κ.Πολύδορας Τσαπάκης και Ανδρέας Κουτσοδόντης Γ.Γ. του 1ου Κ.Σ.Πειριά. Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.
Επίσης ευχαριστώ θερμά τους παρακάτω φίλους και συναδέλφους για την προσφορά τους σε δώρα για την Γιορτή Τσίχλας του ΑLECTORIS CLUB 2008.
1.      Τον κ. Παναγιώτη Μελά που πρόσφερε 2 σετ (Τρίγωνο, Πυροσβεστήρα, Φαρμακείο) από την NISSAN AUTO PRAXIS.
2.      Τον κ.Μπλιζιώτη Αντώνη που πρόσφερε 5 ένθετα «Έθνος – Κυνήγι»
3.      Τον κ.Ηλία Μούτσιο «TOXOTIS” προσφέροντας 5 παντελόνια πλατανόφυλλο.
Τα δώρα μοιράστηκαν 12 συνάδελφοι κυνηγοί που ευχήθηκαν και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και καλή κυνηγετική περίοδο 2008-2009.
Ραντεβού τον Μάρτιο του 2009.
Μετά τιμής
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Α.Κ.Ι. σε ορτύκι».
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Μεσσηνίας Αγώνας Κυνηγετικών Ικανοτήτων Αγγλικών και Ηπειρωτικών δεικτών με θήραμα ορτύκι.
Υπόσχεση που τηρήθηκε προς τους φίλους μας κυνόφιλους κυνηγούς της Μεσσηνίας και όχι μόνο, διότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τύπο, περιοδικά κλπ, ο όμιλός μας δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με τον ως άνω αγώνα για δηλώσεις συμμετοχής κλπ από όλη την Πελοπόννησο και Αττική.
Η ημέρα τέλεσης του αγώνα πλησίαζε, οι δυσκολίες διαδέχονταν η μια την άλλη, κανένας όμως από το Δ.Σ. του ομίλου δεν έκανε πίσω, η άδεια είχε εκδοθεί, οι κριτές επίσης είχαν βρεθεί, με τα τερέν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα το οποίο όμως ξεπεράσαμε. Έτσι λοιπόν την 14-03-2008 βραδινές ώρες έγινε η απαραίτητη κλήρωση προκειμένου να καθοριστεί η σειρά των διαγωνιζόμενων.
Η ημέρα του αγώνα έφθασε, σημείο συνάντησης είχε ορισθεί ο κόμβος Μεσσήνης. Γύρω στις 07:00 άρχισαν να καταφθάνουν οι διαγωνιζόμενοι ο ένας μετά τον άλλο. Αφού ήπιαμε τον πρωινό καφέ αναχωρήσαμε για τα τερέν τα οποία βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση 2 με 3 χιλ. περίπου, στη θέση Βάλτος Παμίσου Μακαρίας Ν.Μεσσηνίας.
Οι διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν στα δύο τερέν που υπήρχαν ένα για τις Αγγλικές φυλές και ένα για τις Ηπειρωτικές.
Ο αγώνας άρχισε με το σύνθημα των κριτών σχεδόν ταυτόχρονα και για τα δύο τερέν. Οι κριτές του αγώνα είναι οι πιο καταξιωμένοι στο χώρο.
Τις Αγγλικές φυλές έκριναν οι:
ΠΟΝΗΡΕΑΣ Σάκης και ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
και για τις Ηπειρωτικές οι: ΣΚΟΥΡΑ Μάτα και ΨΥΧΑΡΗΣ Χρήστος.
Οι συμμετοχές για τις Αγγλικές άγγιξαν τις πενήντα (50) ενώ για τις Ηπειρωτικές τις είκοσι πέντε (25). Πλήθος κόσμου και στα δύο τερέν παρακολουθούσε. Γύρω στις 12:30 τελείωσε ο αγώνας. Οι κριτές μετά από σύσκεψη ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για τις Αγγλικές φυλές τα οποία έχουν ως εξής:
1ος Εξαίρετος – ΦARAI’S BRUS – ΠΟΙΝΤΕΡ ιδιοκτήτης – κυναγωγός ΚΑΛΑΜΟΥΔΑΚΟΣ Κων/νος.
2ος Εξαίρετος – ZAGU – ΣΕΤΤΕΡ ιδιοκτήτης – κυναγωγός ΜΑΡΤΗΣ Απόστολος.
3ος Εξαίρετος – ROL DI AGONARA – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ Μάριος
4ος Εξαίρετος – MIRA – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός ΚΟΥΛΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Κων/νος.
5ος Εξαίρετος – RANDENDIS CASTER – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΠΕΤΣΗΣ Δημήτριος.
6ος Εξαίρετος – NERON PIMITRIOS ΚΑΡΑΤΟΣ – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΚΟΥΛΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Κων/νος.
7ος Πολύ Καλός – ΦΑΡΑΙ’S YPA – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΚΑΛΑΜΟΥΔΑΚΟΣ Κων/νος.
8ος Πολύ Καλός – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΛΕΜΠΕΣΗΣ Ευστάθιος.
9ος Πολύ Καλός – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Βασίλειος.
10ος Πολύ Καλός – ΤΑΝΑ – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος.
11ος Πολύ Καλός – ΥΜΗΤΟΣ GENESIS SCOTT – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΛΑΓΟΣ Κων/νος
12ος Πολύ Καλός – ΚΙΜ- ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΚΡΙΚΚΑΣ Αθανάσιος.
13ος Πολύ Καλός – ΠΑΜΠΛΟ – ΣΕΤΤΕΡ ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ.
14ος Πολύ Καλός – MERCENTES DE LA ARNTOYSA – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΛΑΓΟΣ Κων/νος.
15ος Καλός – ΜΕΛΙΝΤΑ – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης - κυναγωγός – ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ Σταύρος.
16ος Καλός – ΝΤΑΝΙ – ΣΕΤΤΕΡ – ιδιοκτήτης ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ Παν.& ΣΙΟΥΤΗΣ Γεώργιος με κυναγωγό τον ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ Μάριο.
17ος Καλός – ΑΣΤΡΑ – ΠΟΙΝΤΕΡ – ιδιοκτήτης κυναγωγός – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Βασίλειος.
Τα σκυλιά που κρίθηκαν με εξαίρετος ήταν και αυτά που ξεχώρισαν σύμφωνα με σχόλιο των κριτών.
Για τα Ηπειρωτικά η κατάταξη έχει ως εξής:
1ος Εξαίρετος – ΜΠΛΑΚΙ ΝΤΙ ΓΚΡΕΚΟ – ΕΠΑΝΙΕΛ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Παν.
2ος Εξαίρετος – ΙΩ ΔΙ ΝΟNNΟ ΑLESSANDRO – ΕΠΑΝΙΕΛ – ιδιοκτήτες – ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ – ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΣ με κυναγωγό τον ΜΠΕΧΡΑΚΗ Αλεξ.
3ος Εξαίρετος – ΕLLH DI NONNO ALESSANDRO – EΠΑΝΙΕΛ – ιδιοκτήτης – κυναγωγός – ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ Αλεξ.
4ος Πολύ Καλός – HILDA DI ITHOMI – KΟΥΡΤΣΧΑΑΡ – ιδιοκτήτης κυναγωγός – ΒΑΡΕΛΑΣ Γεώργιος.
5ος Πολύ Καλός – FEY DI ITHOMI – KΟΥΡΤΣΧΑΑΡ – ιδιοκτήτης κυναγωγός – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας.
Χωρίς διάκριση, αλλά άρεσαν στους κριτές τα:
ΜΟΝΑΚΟ ΝΤΙ ΓΚΡΕΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΙΕΛ του ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτη, για το οποίο έγινε και επανάκληση καθώς και YENDU FO SEEBLICK ΕΠΑΝΙΕΛ του ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Παύλου.
Αφού βρήκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες στη συνέχεια όσοι από τους συμμετέχοντες μπορούσαν, ακολούθησαν για το καθιερωμένο πλέον φαγοπότι στην παραλία Καλαμάτας στο κέντρο «ΜΥΘΟΣ» ιδιοκτησίας ΒΑΡΕΛΑ Γεωργίου μέλους του Κ.Ο.Μ. το οποίο και ευχαριστούμε για την περιποίηση – φιλοξενία και τον συγχαίρουμε για την διάκριση που έλαβε στον αγώνα.
Αργά το απόγευμα το φαγοπότι τελείωσε με σχόλια πολλά και διάφορα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι και κάθε φορά θα ανεβάζουμε τον πήχη πιο ψηλά.
Να ξέρουν οι φίλοι μας ότι εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτό που λέγεται κυνοφιλία. Λάθη θα κάνουμε, αλλά να ξέρετε ότι όσοι δουλεύουν κάνουν λάθη και αυτοί που δεν κάνουν τίποτε δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθη.
Κλείνοντας λοιπόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά μας, τους συμμετέχοντες – τον επίσημο χορηγό του Ομίλου τον κ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη και την τροφή FARMINA, το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, το Δασαρχείο Καλαμάτας, τον κ.ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη και το Βουλευτή Μεσσηνίας κ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ Δημήτριο που μας τίμησε με την παρουσία του.
Το επόμενο ραντεβού μας ορίστηκε την 04 Μαΐου 2008 στην 7η Πανελλήνια Έκθεση μορφολογίας στην Καλαμάτα.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος – ΔΡΟΥΓΑΣ Παντελής
Ο Γεν.Γραμματέας – ΚΑΛΑΜΟΥΔΑΚΟΣ Κων/νος.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


©  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο και σε κάθε έντυπο χωρίς την άδεια του εκδότη.