ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 24-11-2014
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Δραστηριότητες
KYNOΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Παλαιών Πατρών Γερμανού 39
Τηλ.: 24610 61554 – 6976775941
ΦΑΞ: 24610 61559
Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κοζάνης στα πλαίσια ανάπτυξης της κυνοφιλίας διοργάνωσε ίσως τη μεγαλύτερη κυνοφιλική εκδήλωση που θα μπορούσε να διοργανώσει ένας κυνοφιλικός όμιλος της επαρχίας.
Στις 24-25-26 Μαρτίου 2006 θα διεξαχθούν και τις τρεις ημέρες:
1.      Πρακτικό κυνήγι
2.      Έρευνα κυνηγίου
3.      Μεγάλη Έρευνα
Επίσης στις 26 Μαρτίου 2006 θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανελλήνια Έκθεση μορφολογίας CAC του Ομίλου μας στο Εκθεσιακό Κέντρο στα ΚΟΙΛΑ ΚΑΖΑΝΗΣ.
Παρακαλούμε ενημερώστε τα μέλη του Ομίλου /Συλλόγου σας για τις κυνοφιλικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν από τον όμιλό μας.


Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κοζάνης θα πραγματοποιήσει αγώνα CACT με κυνηγετικούς σκύλους δείκτες στις 24,25 και 26 Μαρτίου 2006. Και τις τρεις ημέρες θα διεξαχθούν:
1.      Αγώνας Πρακτικού κυνηγίου σε καμπίσια πέρδικα.
2.      Αγώνας Έρευνας Κυνηγίου σε καμπίσια πέρδικα.
3.      Αγώνας Μεγάλης Έρευνας σε καμπίσια πέρδικα.
Δήλωση συμμετοχής έχουν όλοι οι καθαρόαιμοι σκύλοι δείκτες και μπορούν να συμμετέχουν και στα δύο τερέν.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την 20 Μαρτίου στα τηλ.: 2461061554 (07:00 – 14.30) – 6976775941. Παρακαλούμε στείλτε στο ΦΑΞ το PEDIGREE του σκύλου και φωτοτυπία της Ταχ. Επιταγής.
Για κάθε τερέν και ημέρα δηλώστε το χωριστά.
1.      Πρακτικού Κυνηγιού – Αξία συμμετοχής 30 ευρώ
2.      Έρευνας Κυνηγίου – Αξία συμμετοχής 35 ευρώ
3.      Μεγάλη Έρευνα – Αξία συμμετοχής 35 ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κυνηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τα Βιβλιάρια Υγείας και τα PEDIGREE των σκύλων.
Για το Δ.Σ.
Ο Γραμματέας – Μπάλας ΣπυρίδωνΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προς: Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
Κοιν.: Κυνηγετικό Τύπο

Σας διαβιβάζουμε την από 6-2-2006 ευχαριστήρια επιστολή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και σας παρακαλούμε να την διαθέσετε όπως χρειάζεται για την προβολή των δραστηριότητες των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΝΙΚ.ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΙΩΑΝ.ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΤΑΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
3ο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Προς ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Για το αμέριστο ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδείξατε, προκειμένου αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν εξ αιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης στη Χώρα μας, παρέχοντας στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας προσωπικό και μέσα (ΤΖΙΠ) προς παροχή βοήθειας στους πολίτες, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.
Ευελπιστούμε στην πολύτιμη συνεργασία σας, σε ανάλογες περιπτώσεις και στο μέλλον.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ
Αντιστράτηγος


3ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2006
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ

Σύμφωνα με τα άρθρα 7,8 και 9 του Καταστατικού το Διοικητικό Συμβούλιο του 3ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών, προσκαλεί όσους εθεώρησαν άδεια κυνηγίου την κυνηγετική περίοδο 2005/2006, να λάβουν μέρος στις εργασίες της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που θα γίνει στις 26.3.2006, ημέρα Κυριακή και ώρα 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσων του Δημαρχείου Καισαριανής (Κλαζομενών & Βρυούλων). Θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
ΘΕΜΑΤΑ
1.      Λογοδοσία Διοικ.Συμβουλίου
2.      Εκθέσεις ελέγχου Ελεγκτικής Επιτροπής Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. και Δ/νσης Δασών Αθηνών.
3.      Έγκριση Απολογισμού 2005 και Προϋπολογισμού 2006.
4.      Οικονομική διεκδίκηση της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. ποσού 164.585, 59 ευρώ (μη εισπραχθείσες εκ μέρους μας και μη καταβληθείσες στη Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. έκτακτες εισφορές).
5.      Ανακοινώσεις και λοιπά απρόβλεπτα θέματα.

Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι και το πιθανότερο), η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος – Φώτης Τρακάκης
Ο Γεν.Γραμματέας – Ιω.Υφαντόπουλος

Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ


Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έγινε η παραλαβή και παράδοση ενός ακόμη καινούργιου τετρακίνητου αυτοκινήτου που προμηθεύτηκε η Ομοσπονδία μας για την κάλυψη των αναγκών της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και πιο συγκεκριμένα για την περιοχή της Καλαμπάκας.
Η συγκεκριμένη προμήθεια έγινε στα πλαίσια της συνεχούς ενίσχυσης της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής τόσο με τεχνικά μέσα όσο και με ανθρώπινο δυναμικό έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική στην προστασία του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Και βέβαια εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα αυτά χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.
1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αθηνών
Αθήνα 9/2/2006
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ου Κ.Σ.Α.
Κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. του Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών καλούνται τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθεί στις 2/4/2006, ημέρα Κυριακή και ώρα 9.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας, οδός Κουμουνδούρου 37.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι και το πιθανότερο) θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 9/4/2006 την ίδια ημέρα και ώρα με θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ:
Έγκριση Απολογισμού έτους 2005
Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2006
Έκθεση Πεπραγμένων Δ.Σ.
Φιλοθηραματική δραστηριότητα του Συλλόγου
Ανακοινώσεις – Λοιπά απρόβλεπτα θέματα.
Αρχαιρεσίες
Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο Γεν.Γραμματέας – Ι.ΤΣΙΤΟΥΜΗΣ


ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δυτικό Εμπορικό Κέντρο αρ.31
Τηλ./FAX: 27210-23593 &
Κιν. 6947304162 –6945395734

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας διοργανώνει Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων (Α.Κ.Ι) σε φασιανό στην περιοχή «Ποτισωνας» Ταϋγέτου στις 26 Μαρτίου 2006. Πληροφορίες στα τηλ. 27210-23593 &
6947304162 – 6974391701

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Βας.Ανδριανόπουλος
Ο Γεν.Γραμματέας – Σταύρος Πίτσικας


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Αυτό ….και αν είναι ΤΡΕΛΑ!!!
Βγήκε για κυνήγι με το σκυλάκι του και ξένοι περαστικοί το τουφέκισαν επειδή ….Δεν τους έδινε την μπεκάτσα που είχε στο ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ !!!
Ποιοι είναι αυτοί οι ασυνείδητοι, είναι κυνηγοί αυτοί;
Εγώ δεν το πιστεύω!!! και αν φέρουν την ΑΔΕΙΑ που τους επιτρέπει να κυνηγούν, τους καλούμε να τις ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.
Δεν μπορούν αυτοί οι ασυνείδητοι ΤΟΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΙ να αμαυρώνουν ένα σύνολο χιλιάδων νομοταγών κυνηγών με προσφορά στα κυνηγετικά δρώμενα του τόπου μας με τις όποιες μας δραστηριότητες (Φιλοθηραματικές – Φιλοπεριβαλλοντικές – Κοινωνικοπολιτικές) σκορπώντας μας παράλληλα με τον εξευτελισμό της κυνηγετικής μας οικογένειας που καθημερινώς βάλλεται από παντού, τον πόνο και την θλίψη στους ίδιους και τις οικογένειές μας γκρεμίζοντας μας, όνειρα ξενύχτια και κόπους ζωής που από το υστέρημά μας χτίζουμε πατώντας έτσι απλά γιατί γουστάρουμε την σκανδάλη ενός όπλου αφαιρώντας ζωές.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την πράξη αυτή συμμερίζοντας τον πόνο του συναδέλφου κυνηγού και τονίζει ότι θα είναι δίπλα του σεβόμενο τις όποιες δικαστικές αποφάσεις για την δίωξη και παραδειγματική τους τιμωρία.
Σας παραθέτουμε αυτούσια τα στοιχεία που μας έδωσε ο συνάδελφος κυνηγός με το συμβάν καθώς και στοιχεία του οχήματος όπου τράπηκαν σε φυγή οι ασυνείδητοι ΤΟΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΙ.
Στις 06 Ιανουαρίού 2006 ημέρα Παρασκευή και ώρα πρωινή ο κ.Λουκάς Σαζακλής ευρίσκετο για κυνήγι στην περιοχή Λουσικά με το σκυλί του Μπίρμπο ράτσας κούρτσχααρ καφέ χρώματος και όταν κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγοί το ντουφέκισαν επειδή δεν τους έδινε το θήραμα και στη συνέχεια έφυγαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας CITROEN SAXO Λευκό με λευκές ζάντες.
Για το Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΑΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αδελφοποίηση των Κυνηγετικών Συλλογών
Τρίπολης και Κορίνθου
Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005 και ώρα 8 μ.μ , μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης η τελετή αδελφοποίησης με τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Κορίνθου.
Παρών τα μέλη και των δύο Δ.Σ των Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς και αρκετοί κυνηγοί.
Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και τιμητικών πλακετών, συζητήθηκαν αρκετά θέματα γύρω από το κυνήγι και στους δύο νομούς, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης όπου τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Τρίπολης και της Κορίνθου δείπνησαν και συνέχισαν τις συζητήσεις γύρω από το κυνήγι και τα άμεσα κοινά σχέδια τους.
Σκοπός της αδελφοποίησης, πέρα από το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας, είναι η ουσιαστική συνεργασία και η από κοινού προσπάθεια και των δύο Συλλόγων για την προστασία, ανάδειξη και βελτίωση του κυνηγιού, της φύσης και των θηραμάτων. Εξάλλου είναι κοινή η πεποίθηση πως τέτοιου είδους ενέργειες , και η συγκεκριμένη είναι η πρώτη αδελφοποίηση κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, σφυρηλατούν τις σχέσεις των Συλλόγων και τους ενώνουν στον καθημερινό αγώνα και στο δύσκολο έργο τους.
Ο πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, σε μήνυμά του και προς τους δύο Συλλόγους, συνεχάρη τα Διοικητικά Συμβούλια για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντάς πως τέτοιου είδους ενέργειες η Ομοσπονδία τις επικροτεί, τις ενισχύει και εύχεται να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αφού όχι μόνο αποδεικνύουν την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων που στελεχώνουν τις διοικήσεις των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά διευκολύνουν και το δύσκολο έργο της Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος του Κ. Σ Τρίπολης και μέλος του Δ.Σ της Γ ΚΟΠ, κ. Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε πως η αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων αποτελεί τεκμήριο της προσπάθειας που κάνουμε να προσφέρουμε στο κυνήγι γενικότερα αφού γεωγραφικά βρισκόμαστε κοντά και καλύπτουμε μια μεγάλη κυνηγετική περιοχή. Στην προσπάθεια που κάνουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να είμαστε κυνηγοί είναι όμορφο να βρίσκεις συμμάχους, βοηθούς., και ελπίζουμε αυτή η αδελφοποίηση με την υποστήριξη και καθοδήγηση της Ομοσπονδίας μας, θα είναι η αφετηρία να παράγουμε έργο και να αναδείξουμε την συγκεκριμένη περιοχή σε έναν κυνηγότοπο χωρίς προβλήματα ως προς τη φύση και τα θηράματα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους συνάδελφους κυνηγούς.
Αισιόδοξος δήλωσε και ο πρόεδρος του Κ. Σ Κορίνθου κ. Λάμπρου Κώστας και συμπλήρωσε πως η εκδήλωση αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς ενώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και πολύ περισσότερο τους συνάδελφους κυνηγούς για τον κοινό στόχο που όλοι έχουμε για καλύτερο κυνήγι. Μέσα από αυτή την συνεργασία πιστεύουμε πως το έργο μας θα είναι σύντομα ορατό και στη φύση και στους κυνηγούς
Γραφείο Τύπου
1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης.


«Εξαφανίσεις» Κυνηγόσκυλων
Αγανάκτηση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους κυνηγούς της Αρκαδίας, οι δεκάδες εξαφανίσεις κυνηγόσκυλων, και δικαίως το μυαλό όλων καταλήγει στο ενδεχόμενο τα σκυλιά τους να έχουν πέσει θύματα κλοπής.
Και αυτό γιατί είναι πράγματι περίεργο πως ένα εκπαιδευμένο, έμπειρο και υπάκουο κυνηγόσκυλο, που έχει μάθει και κινείται στα συγκεκριμένα κυνηγοτόπια καιρό δεν μπορεί να βρει το δρόμο της επιστροφής, πολύ περισσότερο δε όταν δεν μπορούν να το εντοπίσουν ομάδες κυνηγών και Θηροφύλακες που κυριολεκτικά οργώνουν τις περιοχές που εξαφανίστηκαν τα κυνηγόσκυλα.
Δεν υπάρχουν λόγια βέβαια να χαρακτηρίσουν αυτούς που με θράσος και χωρίς ίχνος ήθους και κυνοφιλικής παιδείας αρπάζουν κυνηγόσκυλά τα οποία δεν μεγάλωσαν, δεν φρόντισαν, δεν εκπαίδευσαν, δεν αγάπησαν και τα στερούν από τους ιδιοκτήτες τους, με τους οποίους τα συνδέουν δεσμοί αγάπης και εμπιστοσύνης.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης βρίσκεται στο πλευρό όλων των κυνηγών που έπεσαν θύματα κλοπής και στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια τους να εντοπίσουν τα σκυλιά τους, διαμηνύοντας ταυτόχρονα στους δράστες πως εκτός από τον νόμο και τον ιδιοκτήτη θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ολόκληρη την κυνηγετική οικογένεια της Τρίπολης.
Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του συνάδελφου κυνηγού Δρακόπουλου Κώστα ο οποίος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και πολύ κόπο κατάφερε να βρει τα κυνηγόσκυλα που του είχαν κλέψει και ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και τον πρόεδρο της Γ ΚΟΠ, για το προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και για την αμέριστη βοήθεια και νομική υποστήριξη.


Επιτυχημένη η παγάνα κυνηγών και Γ΄ ΚΟΠ.
Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της Γ ΚΟΠ κ. Κώστας Μαρκόπουλος μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Νίκο Κανελλόπουλο και το μέλος του Δ.Σ κ. Γιώργο Ρουμελιώτη, συναντήθηκαν με τα Δ.Σ Κυνηγετικών Συλλόγων της Αρκαδίας, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τυχόν προβλήματα και αιτήματα των κυνηγών του νομού.
Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Γ ΚΟΠ μεταξύ άλλων, δέχτηκαν και μία πρόταση των κυνηγών και του προέδρου του Συλλόγου μας Γιώργου Ρουμελιώτη να ακολουθήσουν σε μια παγάνα αγριογούρουνου, με επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Μέλη του Δ.Σ της Γ ΚΟΠ μετά από το κυνήγι


KYNHΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην “AGROTICA 2006”

Ο τομέας της ενημέρωσης είναι μείζονος σημασίας για την πορεία του κυνηγιού. Ενημέρωση που απευθύνεται αφενός προς τους κυνηγούς, προκειμένου να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, αφετέρου στην κοινή γνώμη αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της αλήθειας για το κυνήγι και τη δράση των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα αυτό, με συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού. Προσβλέποντας στην πληρέστερη ενημέρωση, ο Σύλλογος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην έκθεση AGROTICA 2006, οι επισκέπτες της οποίας είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο στον τομέα διαχείρισης της υπαίθρου. Από τη συνεργασία των αγροτών και των κυνηγών (ιδιότητες που πολλές φορές συνδυάζονται, καθώς πολλοί αγρότες ασχολούνται και με το κυνήγι) σε τομείς όπως η βελτίωση βιοτόπων καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους στο μείζον θέμα της χρήσης γεωργικών φαρμάκων (βιολογικές καλλιέργειες), μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν.
Παρουσιάζοντας το έργο και την προσπάθεια του συλλόγου για τη βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας, οι άνθρωποι της υπαίθρου γνωρίζουν τις δραστηριότητες αυτές, ώστε να συνεργάζονται και να βοηθούν στο μέτρο που μπορούν.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2006, πέρασαν από το σταντ του Συλλόγου χιλιάδες επισκέπτες – κυνηγοί, αγρότες, μαθητές κ.λπ. - και ενημερώθηκαν είτε συζητώντας μαζί μας, είτε από το έντυπο υλικό που διένειμε ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων (11 ενημερωτικά έντυπα – για το κυνήγι γενικά, για την ιστορία του κυνηγιού, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για τη συνεργασία αγροτών και κυνηγών - και δύο αφίσες, την έκδοση των οποίων επιμελήθηκε ο Σύλλογος, αλλά και κυνηγετικά περιοδικά που μας παραχώρησαν για το σκοπό αυτό οι εκδότες τους).
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή δεχτήκαμε την επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Σαλαγκούδη στο χώρο του Συλλόγου, ο οποίος ενημερώθηκε για τη δράση και το έργο του Κ.Σ.Αμπελοκήπων και έλαβε τα ενημερωτικά έντυπα που εξέδωσε ο Σύλλογος. Ακόμη, από τους ξεχωριστούς επισκέπτες ήταν η Προϊσταμένη του Γραφείου θήρας του Δασαρχείου Θεσ/νίκης κ. Αμαλία Αντωνοπούλου η οποία εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια.
Για την επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης, τους εκδότες των κυνηγετικών εντύπων κ.κ. Νίκο Λελούδα του «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ» και Λευτέρη Κακαβούλη του «ΚΥΝΗΓΟΣ & ΦΥΣΗ» για την παραχώρηση περιοδικών, και τον Δήμο Αμπελοκήπων για τη συμβολή του στην έκδοση των αφισών και των ενημερωτικών εντύπων του συλλόγου.
Η παρουσία των κυνηγετικών οργανώσεων σε τέτοιες εκθέσεις πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι έντονη, προκειμένου να παρουσιάζεται όχι μόνο το σημαντικό έργο που επιτελούν οι κυνηγοί, αλλά και η δυναμική αυτής της τόσο πολυπληθούς ομάδας που δεν έχει ακόμη εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε τη δύναμη της αριθμητικής της υπεροχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Γεώργιος Χατζηλαζάρου


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΟΔΟΣ:ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 ΛΑΡΙΣΑ- Τ.Κ. 41223
ΤΗΛ: 2410-282982 & 2410-231297 FAX: 2410-282982
komthes@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έγινε η ετήσια κοπή πίτας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας καθώς και των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία.. Ιδιαίτερα δε στους θηροφύλακες ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν, να πατάξουν την λαθροθηρία και να προσφέρουν τα μέγιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Η περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Πολυγύρου, βρίσκεται σε μια τουριστική περιοχή με πολλές διάσπαρτες ανθρώπινες δραστηριότητες και πολλούς επισκέπτες χειμώνα – καλοκαίρι. Η άγρια πανίδα της περιοχής μας καθημερινά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας για την προστασία και την βιωσιμότητά της.. Οι βιότοποι λιγοστεύουν, λόγου του αύξησης των παρεμβάσεων του ανθρώπου και γι’ αυτό οι εναπομείναντες χρειάζονται προστασία και βελτίωση.
Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια αυτή της βελτίωσης των βιοτόπων και εμπλουτισμού σε φτερωτά θηράματα για το 2005, προχώρησε με τα λιγοστά οικονομικά, αλλά με την μέγιστη βοήθεια για το 2005, προχώρησε με τα λιγοστά οικονομικά, αλλά με την μέγιστη βοήθεια που προσέφεραν οι φίλοι κυνηγοί μας, στις παρακάτω δραστηριότητες:
Α) Ολοκλήρωση του πυρήνα προσαρμογής φτερωτών θηραμάτων.
Ο πυρήνας αυτός βρίσκεται στο μόνιμο καταφύγιο «Άγιος Ελευθέριος» στην περιοχή Πολυγύρου. Έχει έκταση 500 τ.μ. και έχει την δυνατότητα εκτροφής 1000 πουλιών. Φέτος για 4 μήνες από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο, εκτρέφαμε 300 Φασιανούς και προχωρήσαμε μετά στην απελευθέρωση των σε μόνιμα καταφύγια της είναι ιδανικές. Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε περισσότερα πουλιά.
Β) Σπορά αγροτεμαχίων.
Προχωρήσαμε στο όργωμα και σπορά 23 αγροτεμαχίων, συνολικής έκτασης 60700 τ.μ. διάσπαρτα σε μόνιμα καταφύγια της περιοχής. Σπάρθηκαν με σιτάρι και βίκο, με σκοπό την βελτίωση της τροφής των αγριόχοιρων και λαγών της περιοχής μας, ιδιαίτερα την περίοδο της αναπαραγωγής των, που είναι απαραίτητο να βρίσκουν τα θηράματα, όσο το δυνατό περισσότερη και πιο εύκολη τροφή, διανύοντας μικρότερες αποστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αναπαραγωγή και την αύξηση των θηραμάτων.
Γ) Τάισμα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες.
Τον Ιούλιο και Αύγουστο μήνα, λόγω έλλειψης τροφής των αγριόχοιρων, προχωρήσαμε στο τάισμα μέσα στα καταφύγια ρίχνοντας αρκετή ποσότητα καλαμποκιού. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ θετικό.
Η καλή φύλαξη, χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια των λίγων θηροφυλάκων (2) που έχουμε και η τροφή που ρίξαμε, είχε ως αποτέλεσμα ικανοποιητική αύξηση των θηραμάτων.
Δ) Υδρομάστευση
Κατασκευάσαμε μια υδρομάστευση στη θέση «Παρέσι» περιοχής Χολομώντα. Το αποτέλεσμα ήταν άριστο. Το νερό που συγκεντρώσαμε είναι αρκετό. Βελτιώσαμε έτσι, όσο ήταν δυνατόν το βιότοπο της περιοχής λόγω του ότι τα νερά στην περιοχή είναι λιγοστά και τείνουν να εξαφανιστούν. Δημιουργήσαμε μια όαση δροσιάς, την οποία μπορούν να την απολαύσουν εκτός των κυνηγών, ο κάθε παρατηρητής, οικολόγος, φιλοδασικός πολίτης που θα βρεθεί στην περιοχή. Καιρός είναι να μας γνωρίσει ο κόσμος, ποιοι είμαστε, και τι κάνουμε εμείς οι κυνηγοί.
Είμαστε αυτοί που στ’ αλήθεια από το υστέρημά μας, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από πουθενά, δημιουργήσαμε έργο, προστατεύουμε το περιβάλλον και τελικά ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ αυτό που λέγεται φύση και περιβάλλον.
Ο πρόεδρος
Ρούντος ΓεώργιοςΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Στις 21/1/2006 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πολυγύρου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στο τουριστικό περίπτερο Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής τον Ετήσιο χορό και την κοπή της Βασιλόπιτας.
Παρόντες στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πολύ ήταν: οι κ.κ.Βαγιωνάς Γεώργιος Βουλευτής της Ν.Δ., ο κύριος Γιουβανούδας Βαρσάμης πρώην βουλευτής της Ν.Δ., οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου κύριοι Αυγερινός Μάριος και Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο υπεύθυνος θήρας του Δασαρχείου Πολυγύρου Δασολόγος κύριος Γαβανάς Χρήστος, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΤ’ Κ.Ο.Μ.Α.Θ. κύριος Πολυχρόνης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων κύριος Καλογεράτος Νικόλαος.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πολυγύρου ευχαριστούν ακόμη θερμά όλους τους Κυνηγούς της Χαλκιδικής που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους τους Δωροθέτες.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ο Πρόεδρος
Ρούντος Γεώργιος


ANAKOINΩΣΗ
Ίδρυση Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Χανίων «Ο.Ε.Κ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ»
Σας ανακοινώνουμε στα πλαίσια ανάπτυξης της κυνοφιλίας την ίδρυση του ομίλου μας με έδρα τα Χανιά. Ο όμιλος ιδρύθηκε στις 13-10-06
Το Δ.Σ. αποτελείται από τους
Πρόεδρο – Σταυρίδη Γιώργο
Αντιπρόεδρο – Τραχανατζή Δημήτριο
Γ.Γραμματέα – Χατζηδάκη Κωνσταντίνο
Ειδικό Γραμματέα – Τραχανατζή Εμμανουήλ
Ταμεία – Νεμπουλάκη Παντελή
Μέλη – Ζινευράκη Δημήτριο και Μαραβελάκη Αντώνη

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς στους κυνόφιλους κυνηγούς
Το Δ.Σ. του ομίλου μας
Τηλέφωνο πληροφοριών και Fax: 28210-41213
Με εκτίμηση το Δ.Σ.KYNΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την καθιερωμένη κοπή πίτας πραγματοποίησε ο κυνηγετικός σύλλογος Θεσσαλονίκης στο κοσμικό κέντρο Θεσσαλονικιά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2006.
Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου πάνω από 300 κυνηγοί αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Παρευρέθησαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης κ.Τζιόλας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Ζουρνάς, ο Δήμαρχος Κουφαλίων κ.Τσουκνιδάς, ο Διευθυντής Δασών κ.Πέτρου, η προϊσταμένη του γραφείου θήρας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης κ.Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος και άπαντα τα εν Θεσσαλονίκη μέλη της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, κ.κ.Γεώργιος Δέλιος, Νίκος Μαϊλιάνης, Γιάννης Πολυχρόνης και Νίκος Καλογεράκος πρόεδρος του Κ.Σ.Αμπελοκήπων, επίσης ήταν οι πρόεδροι των κυνηγετικών συλλόγων Ζαγκλιβερίου κ.Τουτζιάρης Αιγινίου κ.Προδρομίδης και ο αντιπρόεδρος του Κ.Σ.Γιαννιτσών κ.Μιτσιάς.
Αισθητή η παρουσία των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.Παναγιώτη Κοκκόρη και Χρήστου Καζαντζίδη. Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Δημήτριος Μεσσήνης προσφώνησε τους προσκεκλημένους ευχόμενος Χρόνια Πολλά και τόνισε στους παρευρισκόμενους πιο είναι το προφίλ του σύγχρονου κυνηγού και τους κανόνες που διέπουν το κυνήγι, ώστε η ανθρώπινη επέμβαση στην θηραματοπανίδα, να μπορεί να συμπληρώνεται με φιλοπεριβαλλοντικά έργα.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης ΜεσσήνηςΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Κ.Σ.Αμφιλοχίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον πρόεδρο του 1ου Κ.Σ.Αθηνών κ.Ευθυμιόπουλο Θεόδωρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την οικονομική ενίσχυση των χιλίων τριακοσίων 1.300 ευρώ, που πρόσφεραν στο ταμείο του Συλλόγου μας, για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ.Ευθυμιόπουλος και κατά το παρελθόν στήριξε όλες τις προσπάθειες μας για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας και έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην ενίσχυση του έργου της θηροφύλαξης. Είναι γνωστή σε όλους τους μικρούς Συλλόγους ή προσφορά του 1ου Κ.Σ.Αθηνών.
Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον επί σειράν ετών πρόεδρο κ.Ευθυμιόπουλο Θεόδωρο, για την επιτυχή παρουσία του στα κυνηγετικά δρώμενα, του ευχόμαστε δε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να αγωνίζεται για το καλό της κυνηγετικής μας οικογένειας, όχι μόνο από τη θέση του προέδρου Συλλόγου, αλλά και από τοιαύτην της Ομοσπονδίας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Κωνσταντίνος Ντουμάζιος
Ο Γ.Γραμματέας – Νικήτας Ντζιακώστας

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στο περιοδικό σας τη συνημμένη φωτογραφία γουρουνοκυνηγών, με τα στοιχεία που σας δίνω.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Κωνσταντίνος Ντουμάζιος

Λεζάντα
Η παρέα γουρουνοκυνηγών του Λουτρού Αμφιλοχίας με τον αρχηγό τους Νικήτα Ντζιακώστα και τους αλάθευτους ιχνηλάτες: Παναγιώτη Ντιακώστα, Δημήτρη Ντρούτση και Γεώργιο Ψωμοδότη σε μια επιτυχία στο Ξηρόμερο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
26/01/2006


Θεσσαλονίκη 26/01/2006
OΜΙΛΟΣ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι ημερομηνίες αγώνων για το εαρινό πρόγραμμα έχουν αλλάξει για το λόγω ότι ο ΚΟΕ διοργανώνει αγώνες που συμπίπτουν με αγώνες του ομίλου μας. Έτσι το καινούργιο τροποποιημένο πρόγραμμα έχει πλέον ως εξής:
4 - 5 Φεβρουαρίου 2006 αγώνας C.A.C.T. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με κριτή τον Κο Καλφόπουλο Χρήστο.
11 - 12 Φεβρουαρίου 2006 αγώνας C.A.C.T. στο Πλαγιάρι Tsantali Θεσσαλονίκης με κριτή τον Κο Γκόπη Αθανάσιο.

25 - 26 Φεβρουαρίου 2006 αγώνας C.A.C.I.T. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και θα γίνει και επιλογή εθνικής
3 - 4 Μαρτίου 2006 αγώνας C.A.C.I.T. στη Ρεδαιστό, θα γίνει και πρακτικό
18 - 19 Μαρτίου 2006 αγώνας Derby, θηλυκές και πρακτικό στην Ραιδεστό
Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Σινάνης Παναγιώτης

Αποκλειστικός χορηγός: PURINA PETLINE AE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
25/01/2006
Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563 ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: :dkose@otenet.gr"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου ωδικών πτηνών

Ηχηρά «χτυπήματα» στην παράνομη παγίδευση ωδικών πτηνών κατάφεραν το τελευταίο διάστημα οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, με επιχειρήσεις τους τόσο σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε υπαίθριες περιοχές που δραστηριοποιούνται οι «πουλιοπιάστες».
Η παράνομη παγίδευση άγριων ωδικών πτηνών (καρδερίνες, φλώροι, αηδόνια, σπίνοι, λούγαρα, τσίφτες, σκαρθάκια κλπ) με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, αποτελεί για 10ετίες τώρα μια μεγάλη και χαίνουσα πληγή της ελληνικής πανίδας.
Τώρα μάλιστα που εξαιτίας της «γρίπης των πτηνών» απαγορεύθηκε η νόμιμη εισαγωγή τέτοιων ειδών από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, το παράνομο εμπόριο στην Ελλάδα γνωρίζει τεράστια άνθιση.
Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποίησε πρόσφατα συνεργεία θηροφυλάκων για ξαφνικές εφόδους σε καταστήματα της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι), ώστε να πλήξει κυρίως το σύστημα «κλεπταποδοχής» που συντηρεί το όλο κύκλωμα.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν από τα καταστήματα δεκάδες ωδικά πτηνά, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός από ειδικά κλουβιά – παγίδες (καπαντζέδες) που πωλούνταν παράνομα στην λιανική αγορά.
Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες προχώρησαν στην άμεση απελευθέρωση των ωδικών πτηνών σε παρακείμενο πάρκο, ενώ κατέστρεψαν επί τόπου τους καπαντζέδες που είχαν κατασχέσει.
Με τη συνοδεία εισαγγελικού λειτουργού μάλιστα, οι θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος πραγματοποίησαν «έφοδο» και… σε εργοστάσιο στην περιοχή του Καματερού, όπου κατασχέθηκαν περισσότερα από 400 κλουβιά – παγίδες για μικρόπουλα.
Η συνεργασία της Εισαγγελίας αλλά και της αστυνομίας στην όλη επιχείρηση, επιβεβαιώνει συν τοις άλλοις και την αποδοχή που απολαμβάνουν παρόμοιες δράσεις των θηροφυλάκων και των κυνηγετικών οργανώσεων, από άλλους φορείς της Πολιτείας.
Σε όλες φυσικά τις περιπτώσεις υποβλήθηκαν και οι σχετικές μηνύσεις, ενώ πέρα από τους ελέγχους στα καταστήματα η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος συνεχίζει τις προσπάθειες της για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και στις υπαίθριες περιοχές.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι θηροφύλακες της Ομοσπονδίας έχουν συνολικά υποβάλει 65 μηνύσεις για παρόμοια αδικήματα.
Σε κάθε περίπτωση αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι, μια ολοκληρωμένη κατά το δυνατόν προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου στη χώρα μας, απαιτεί την παράλληλη δίωξη των πουλοπιαστών αλλά και των εμπόρων που διακινούν το…παράνομο «εμπόρευμα».

Το Γραφείο Τύπου
ΦΩΤΟ EMAIL 25/1/06
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
23/01/2006

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail::info@kynomp.gr"

«Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ενημερώνει για τη νόσο των πουλερικών»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου να διοργανώσει Ενημερωτική Συνάντηση - Ημερίδα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα σε συνεργασία με την Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν.Α. Αχαΐας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας με θέμα: Η νόσος των πουλερικών.
Με δεδομένη την σοβαρότητα του προβλήματος, η ενημέρωση για τη νόσο, που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η μεγάλη συμμετοχή, κάλυψε όλη την γκάμα των στοιχείων που την συνθέτουν, καθώς και την συσχέτισή της με τα είδη της άγριας πανίδας και το κυνήγι τους. Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι, τα συμπτώματα, η αναγνώριση του λοιμογόνου ιού, οι τρόποι μετάδοσης καθώς και οι τρόποι προφύλαξης ήταν τα αντικείμενα της αναλυτικής παρουσίασης από τον Δ/ντή της Δ/νσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν.Α. Αχαΐας κο Παπαγιάννη Θωμά, δίδοντας ως εκ τούτου την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση στα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων που παρευρέθησαν από όλη την Πελοπόννησο. Μεταξύ των άλλων ο κος Παπαγιάννης δήλωσε τα εξής: « Η οικογένεια των κυνηγών προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στις προσπάθειες της Πολιτείας για την ανίχνευση του ιού, συλλέγοντας μέχρι σήμερα εκατοντάδες δείγματα πουλερικών και αποστέλλοντας τα στα ερευνητικά κέντρα. Μέχρι σήμερα όλα τα δείγματα είναι αρνητικά.». Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντινομάρχης Αχαΐας κ. Φιλιππάτος Δημήτριος, ο οποίος επαίνεσε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία της τονίζοντας ότι η ενημερωτική αυτή εκδήλωση είναι η πρώτη πανελλαδικά που γίνεται με τέτοια ευρύτητα συμμετοχής».
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προέβη στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, έχοντας ενστερνιστεί την ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των μελών της, στοχεύοντας παράλληλα στη διοχέτευση της πληροφόρησης στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ενεργοποιούνται. Η απειλή του ιού είναι παγκόσμια, τόνισε, και εμείς θεωρούμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη χωρίς πανικό αλλά και χωρίς εφησυχασμό βέβαια, είναι σημαντικά στοιχεία προφύλαξης».
Συνεπικουρικά με την εκδήλωση οι επιστημονικοί συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ανέλυσαν τα κολοσσιαία προγράμματα που διενεργούνται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τα οποία αφορούν τις Βελτιώσεις βιοτόπων, την Μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών και την σχέση των θηραματικών ειδών με την κυνηγετική δραστηριότητα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα τους για την φύση.
Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα βελτίωσης των βιοτόπων των θηραματικών ειδών αφού αναλύθηκαν οι στόχοι του, οι τεχνικές λεπτομέρειες και οι δράσεις του, δόθηκε η κατεύθυνση στους Κυνηγετικούς Συλλόγους για την εξεύρεση των κατάλληλων τοποθεσιών σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν προκειμένου να συνταχθούν άμεσα τα διαχειριστικά σχέδια βελτίωσης βιοτόπων και να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα. Όσον αφορά το πρόγραμμα προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηραματικών ειδών, αναγνωρίσθηκε η τεράστια σημασία της συλλογής στοιχείων όπως επίσης και για το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ προσδιορισμού της σχετικής αφθονίας των θηραματικών ειδών μέσω της κυνηγετικής δραστηριότητας. Τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα που προκύπτουν έχουν ως στόχο την οργάνωση διαχειριστικών σχεδίων από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς και την διατύπωση σχετικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς στηρίζοντας εμπεριστατωμένα και αδιαμφισβήτητα τις κυνηγετικές μας θέσεις.
Ο κ. Μαρκόπουλος κατά την αποφώνιση της ενημερωτικής συνάντησης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα παραπάνω προγράμματα αποτελούν το «στοίχημα» της νέας χρονιάς που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και οι κυνηγοί μέλη τους, μιας και τα προγράμματα αυτά απαρτίζουν το «οπλοστάσιο» μας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα πρέπει όλοι εμείς που τα χρηματοδοτούμε από το υστέρημά μας να τα αγκαλιάσουμε και να έχουν την πλήρη συμμετοχή και υποστήριξή μας προκειμένου να επιτύχουμε.
Τέλος, με την ευκαιρία της ενημερωτικής συνάντησης η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της με την ευχή η καινούργια χρονιά να είναι δημιουργική, πλούσια κυνηγετικά και πάνω από όλα με υγεία για όλους.

- Ο Πρόεδρος –-      Ο Γ. Γραμματέας –
α.α.
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος      Κανελλόπουλος Νικόλαος

ΦΩΤΟ EMAIL 23/1/06
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
18/01/2006
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κλοπές κυνηγετικών σκύλων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλοπές των κυνηγετικών σκύλων παρουσιάζουν έξαρση τείνουν δε να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Τα μηνύματα όχι μόνον από την περιοχή μας, αλλά και από όλη την χώρα είναι άκρως ανησυχητικά.
Επειδή έχουμε καλύτερη ενημέρωση, και επικοινωνία με κάποιους όμορους Συλλόγους γνωρίζουμε ότι εκτός από τα Τρίκαλα τα ίδια φαινόμενα κλοπής συναντώνται και στον νομό Ιωαννίνων που είχε σαν αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιωαννίνων να επικηρύξει τους κλεφτοσκυλάδες με 10.000 €. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που τα φαινόμενα έχουν πάρει μορφή επιδημίας, από την στιγμή που ο νόμος για την κλοπή σκύλων είναι επιεικέστατος.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις εκ μέρους των κυνηγετικών οργανώσεων προ της Πολιτεία, εδώ και αρκετά χρόνια, οι νομοθετούντες έχουν αδιαφορήσει για ένα θέμα που απασχολεί τουλάχιστον ένα (1) εκατομμύριο ανθρώπους στη χώρα μας. Εάν ο νόμος δεν γίνει πιο σκληρός και συγκεκριμένα εάν δεν είναι όμοιος με τον νόμο περί κλοπής άλλων οικόσιτων ζώων (όπου προβλέπεται ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και εκτόπιση), η αδίστακτη μαφία των κλεφτοσκυλάδων θα συνεχίσει το έργο της, εκμεταλλευόμενη τον νόμο που δυστυχώς προβλέπει ποινές ουσιαστικά ανύπαρκτες για τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις.
Ελπίζουμε ότι μετά και από τις προτάσεις προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία (τις οποίες επισυνάπτουμε) θα δούμε φως στο βάθος του τούνελ.

Από την Διοίκηση


©  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο και σε κάθε έντυπο χωρίς την άδεια του εκδότη.