ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 24-11-2014
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Κάθε μήνα μαζί στο Σιδηρόκαστρο
Αυτή τη φορά τα 630 περίπου χλμ. που χωρίζουν το Σιδηρόκαστρο από την Αθήνα, η ομάδα ενημέρωσης του περιοδικού μας τα διάνυσε οδικώς με σκοπό να βρεθεί κοντά στους κυνηγούς του Σιδηροκάστρου. Ήταν μια ακόμη συνάντηση που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μια πρώτη διαπίστωση, που είναι απόρροια όλων των τελευταίων συναντήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι ότι το επίπεδο των κυνηγών συνεχώς αναβαθμίζεται και βελτιώνεται και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις γνώσεις που συνεχώς εμπλουτίζονται, αλλά και σε επίπεδο «δημοσίων σχέσεων, όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Βουλευτές της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που «μαρτυρά» την σοβαρή δουλειά που κάνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου.
Σύλλογοι σαν του Σιδηροκάστρου, αποδεικνύουν ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ειδικά στην περιφέρεια, λειτουργεί ως ζωντανό κύτταρο που συμβάλλει θετικά και ουσιαστικά για την επίτευξη του σκοπού που υπηρετεί, οικοδομώντας γερές βάσεις για το μέλλον του κυνηγίου.
Αξίζει να αναφέρουμε τους επίσημους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να διαπιστώσετε το επίπεδο της εργασίας αλλά και το βάθος των δημοσίων σχέσεων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου.
Αναλυτικά παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κ. ΤΣΙΠΛΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΙΑ – Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ – Ε. ΧΑΪΤΙΔΗΣ, ο Αντινομάρχης κ. Μεσάϊκος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Σαββίδης, οι
νομαρχιακοί Σύμβουλοι: Αθ.Μπασδάνης, Γ. Δάγκος, Κ. Πάνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλειας: Τ. Γεωργιάδης, Α. Καρπάτσης, Κ. Κοστιακαχίδης, Ν. Γκόγκας, ο Υποψήφιος Νομάρχης κ. Παναγιωτάκης, ο Δασάρχης Σερρών κ. Στεργιόπουλος, ο Δασάρχης Σιδηροκάστρου κ.Χοτζούδης, εκ μέρους της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ο Αντιπρόεδρος Ν. Μαϊλιάνης, ο Γ. Γραμματέας Γ. Πολυχρόνης και το επίτιμο μέλος Κ. Πετρακόγιαννης, οι Πρόεδροι Κυνηγετικών Συλλόγων: Σερρών κ. Σαπαραδάνης, Νιγρίτας κ.Καστράνης, Ζίχνης κ.Πετρίδης, και Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης, κ. Καλογεράκος, σύσσωμο το Σώμα Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, με συντονιστή τον κ.Δημάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης του Κ.Σ.Σιδηροκάστρου κ. Βαβαλέκας τ. Δασάρχης Σερρών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Κ.Σ.Σιδηροκάστρου κ.Χάρη Νάσκου. Αμέσως μετά ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αντινομάρχη κ. Μεσάϊκου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε. «…Εσάς τους κυνηγούς σας κατηγορούν για πολλά πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια…»
Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Σιδηροκάστρου μετέφερε προς τον κ.Μεσάϊκο ένα αίτημα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί ένα σχέδιο διαχείρισης για την Λίμνη Κερκίνη. Ο Κ.Σ.Σιδηροκάστρου θα πρέπει να συμμετέχει στην διαδικασία οριοθέτησης αλλά και των χρήσεων που θα προβλέπονται.
Ο κ. Μεσάϊκος δεσμεύτηκε ότι όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες, σε αυτές θα συμμετέχει και ο Κυνηγετικός Σύλλογος.
Ο Δασάρχης Σερρών κ. Στεργιόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, που μεταξύ άλλων ανέφερε «… Θα πρέπει οι κυνηγοί να συνειδητοποιήσουν ότι η ενημέρωση αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για τη σωστή διαχείριση…»
Ο κ. Μαϊλιάνης, αντιπρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας «Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν στολίδι και συντελούν ουσιαστικά στην ενημέρωση των κυνηγών. Η προσφορά σ’ αυτό τον τομέα του περιοδικού ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ και ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ είναι μεγάλη».
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η ενημερωτική εκδήλωση. Ο εκδότης της «Κ&Κ» κ. Νίκος Λελούδας, παρουσίασε τους ομιλητές του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΑΖΙ και αναφέρθηκε τόσο στην σπουδαιότητα της ενημέρωσης όσο και στην επιτακτική ανάγκη να προσαρμόσουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι και οι κυνηγοί γενικότερα τις ενέργειές τους στις επιταγές των καιρών.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Σοφοκλής Κοσκινάς που αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται το κυνήγι σήμερα, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί και έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Βαβαλέκας Δασολόγος – Θηραματολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Κ.Σ.Σιδηροκάστρου ανακοίνωσε στην προσπάθεια ένταξης των Θηραματοπονικών Δραστηριοτήτων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER PLUS.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας θα εντάξει τους Κυνηγετικούς Συλλόγους στο πρόγραμμα LEADER PLUS, που προβλέπει χρηματοδοτήσεις για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
Συγκεκριμένα οι Κυνηγετικές οργανώσεις έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα LEADER PLUS και να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια με σκοπό την προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της Ελλάδας.
Για το συγκεκριμένο θέμα το περιοδικό μας θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον αναλυτικά στοιχεία με σκοπό την ενημέρωσή σας.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Μηνάς Ιορδάνογλου. Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην νομοθεσία περί όπλων και συνέχισε, αναφερόμενος στα όπλα και τα φυσίγγια.
Μετά από σύντομο διάλειμμα, ο κ. Γιώργος Ρόζος – κτηνίατρος - αναφέρθηκε σε θέματα υγιεινής των σκύλων και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις του κοινού.
Μια σύντομη αναφορά στα σκυλιά φέρμας έγινε από τους κ.κ. Σοφοκλή Κοσκινά και Νίκο Λελούδα.
Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν κ. ο Στάθης Καβαθούλης που αναφέρθηκε στα λαγόσκυλα και το κυνήγι του λαγού. Επειδή οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους ήταν λαγοκυνηγοί, υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις – απορίες και ερωτήσεις.
Η συμμετοχή των κυνηγών στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή κυνηγών από όμορους κυνηγετικούς συλλόγους, κάτι που αποδεικνύει μεταξύ άλλων την καλή σχέση του Κ.Σ.Σιδηροκάστρου με τους γύρω κυνηγετικούς συλλόγους αλλά και το θετικό έργο που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν μέσα από την εκδήλωση (που διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες) ήταν θετικότατα. Οι κυνηγοί δείχνουν πλέον να έχουν λάβει τα μηνύματα των καιρών και το σημαντικότερο, ότι είναι σε θέση να προσφέρουν, έχοντας άποψη αλλά και διάθεση να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα για το κυνήγι που έχει δημιουργηθεί και επικρατεί εδώ και χρόνια στην κοινή γνώμη.
Οι ανησυχίες των κυνηγών, οι θέσεις και οι απόψεις που καταγράψαμε στην εκδήλωση αυτή μας άφησαν πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Σε ό,τι αφορά στα τοπικά προβλήματα που ακούστηκαν παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, που είμαστε σίγουροι (και αυτό το λέμε γιατί γνωρίζουμε την ευαισθησία και την σοβαρότητά τους) ότι τα κατέγραψαν και θα φροντίσουν ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
Στο επόμενο τεύχος θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής μέσα από ένα μεγάλο οδοιπορικό, με κύριο άξονα τη λίμνη Κερκίνη. Στο σημείο αυτό εν τάχη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Σιδηρόκαστρο είναι - κατά τη γνώμη μας - από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας, που συνδυάζει κάμπο και βουνό. Και μόνο τη λίμνη Κερκίνη να επισκεφθεί κανείς, είναι αρκετό για να ξεχάσει την σημαντική χιλιομετρική απόσταση που απαιτείται να διανύσει μέχρι το Σιδηρόκαστρο.
Την έκπληξη, οι άνθρωποι του Κ.Σ.Σιδηρόκαστρου μας την φύλαγαν για το τέλος. Μετά από ένα ανεπανάληπτο φαγοπότι, ακολούθησαν ζουρνάδες, νταούλια και χοροί…μέχρι τις 4 το πρωί, αποδεικνύοντας ότι οι κυνηγοί και να προσφέρουν στο φυσικό περιβάλλον ξέρουν αλλά και να διασκεδάζουν.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην χορηγό εταιρεία ΚΑΛΚΟ Ε.Π.Ε. για τη συνεχή στήριξη που μας παρέχει.
Φτάνοντας στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε φορά, η κλήρωση των πλούσιων δώρων που πρόσφεραν ευγενικά οι εταιρείες ΚΑΛΚΟ Ε.Π.Ε., ΜΕΤΠΛΑΣΤ: ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ, ΤΟURIS Α.Ε., Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε., ΛΥΔΙΑ Ε.Π.Ε., ΜΗΝΑ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ & το τουριστικό γραφείο G. GAVIOTIS TOURS.

Τα δώρα που κληρώθηκαν, κέρδισαν οι εξής:
      Διαμαντής Ιωαν.: 3ημερη διαμονή 2 ατόμων στη Σύρο, προσφορά του τουριστικού γραφείου G. GAVIOTIS TOURS.
      Βελιγλατλής Άγγ.: 250 φυσίγγια Winchester, προσφορά της εταιρείας ΚΑΛΚΟ ΕΠΕ,
      Παναγιωτίδης Θεοχ.: 250 φυσίγγια Winchester, προσφορά της εταιρείας ΚΑΛΚΟ ΕΠΕ,
      Παναγιωτίδης Ιορδ.: ένα ζευγάρι μπότες Cheddite, προσφορά της εταιρείας ΜΕΤΠΛΑΣΤ: ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ
      Ταγιάς Δημ.: 1 κυνηγετικό γιλέκο Cheddite, προσφορά της εταιρείας ΜΕΤΠΛΑΣΤ: ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ
      Ζορμπάς Μιχαήλ: 1 αεροβόλο πιστόλι Crosman, προσφορά της εταιρείας Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ
      Κεμπαπτζής Ευστρ. : 1 τσάντα ταξιδίου ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ & ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
      Δηματάτης Βασ.: 1 τσάντα ταξιδίου ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ & ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
      Οι κ.κ. Μπάσμαλης Γεωρ., Σιαπαρδάνης Κ., Αλεξανδρίδης Άγγ., Αληπασαλής Δημ., Τάλλας Παρ., Διαμαντόπουλος Νικ., Παπαδόπουλος Γεωρ., Καραϊσκάκης Γεωρ.: 3κιλο ξηράς τροφής ENERGY SIZE προσφορά της εταιρείας ΛΥΔΙΑ Ε.Π.Ε.
      Οι κ.κ. Ταγκαλίδης Αναστ., Κοταμπάσης Χρ., Δημάκης Παν., Σωτηρόγλου Γεωρ., Μαρίνγκος Μαρ.: 2 κουτιά φυσίγγια CHEVELOT προσφορά του κ. ΜΗΝΑ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ
      Οι κ.κ. Μαυρουδής Γεωρ., Βαφέας Γεωρ., Κατσάνης Φωτ., Δίμτσος Πετρ. Σέγκας Χρ.: 2 κουτιά φυσίγγια R.C. προσφορά της εταιρείας ΜΕΤΠΛΑΣΤ - ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ,
      Οι κ.κ. Γιώτης Ιωαν., Διχάλας Βας., Καραγιάννης Θωμάς, Αραμπατζής Κων., Οικονομίδης Αν., Κολαξίδης Γεωρ., Κανελόγου Νικ., Παλαμποϊκης Μιχ., Μιζαρλής Νικ., Γερακούδης Κων.: 2 κουτιά φυσίγγια RC προσφορά της εταιρείας ΜΕΤΠΛΑΣΤ: ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ


©  Απαγορεύεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο και σε κάθε έντυπο χωρίς την άδεια του εκδότη.